ico impressum ico archiv  ico search ico user

 Támogatók: gyoremblema l  nka little

deakcsillagambroozia180deakcsillagambroozia180

Marosvásárhelyen született, Kolozsváron szerzett bölcsészdiplomát, magyar-angol szakon. Első írásai az Utunk, Korunk, Echinox folyóiratokban jelentek meg (Abafáy Csillag álnéven).

AfraJanosAfraJanos

Áfra János 1987-ben született Hajdúböszörményben, Debrecenben él, költő, műkritikus, szerkesztő.

Aino Kallas cutAino Kallas cut

Aino Kallas (1878–1956) Finnország és Észtország számára egyaránt a legfontosabb írónőként tartható számon.

ales debeljak nales debeljak n

 Aleš Debeljak (1961) költő, esszéista. Ljubljanában él, kulturális antropológiát ad elő az egyetemen, a Szlovén Tudományos és Művészeti Akadémia tagja.

Alexandria PearyAlexandria Peary

Félig német, félig amerikai, New Hampshire-ben élő költőnő. Műveire nagy hatással volt Carl Jung, Emily Dickinson, de még a buddhista felfogás is.

Sherman Alexie 1966-ban született. Amerikai költő, író és filmes. 17 könyve jelent meg, ebből kilenc verseskötet. Írásait a New York Times és a People magazin is díjazta. Lírája rendkívül tudatos, és sokszor él benne az irónia eszközével.

Andre Ferenc180Andre Ferenc180

1992-ben született Csíkszeredán, jelenleg Kolozsváron él. Költő, slammer, a Bretter György Irodalmi Kör elnöke.

Ardamica Zoran180Ardamica Zoran180

1970-ben született Losoncon, jelenleg Füleken él. Irodalomtudományi doktori fokozatát Debrecenben védte meg. Megalapította és 15 évig vezette a Plectrum Kiadót.

balasko akosbalasko akos

1984-ben született Dombóváron. Petri György-díjas és Móricz Zsigmond-ösztöndíjas költő, legutóbbi kötete: A gépház üzen (2014). 

Balthasar Waitz cutBalthasar Waitz cut

Balthasar Waitz 1950-ben született a Temes megyei Niczkyfalván (Nitzkydorf). Tagja volt az Adam Müller-Guttenbrunn irodalmi körnek, mely a Securitate által 1975-ben megszüntetett Aktionsgruppe Banat tagjaiból alakult.